Tomātu salāti ar baklažāniem un valriekstiem 0
Nepieciešams:
Baklažāni – 5 gab.
Tomāti – 2 gab.
Ķiploki – 1 daiviņa
Valrieksti – 75 g
Saulespuķu eļļa vai olīveļļa
Majonēze
Zaļumi
Sāls
Pipari
Pagatavošana:
1. Baklažānus sagriež kubiņos, apcep augu eļļā.
2. Nelielos kubiņos sagriež tomātus.
3. Riekstus sasmalcina ar nazi vai blenderī.
4. Apceptos baklažānus liek uz šķīvja, kas pārklāts ar papīra salveti, lai nosusinātu lieko eļļu.
5. Tomātiem pievieno riekstus un sasmalcinātus ķiplokus. Pievieno baklažānus.
6. Pievieno sāli, piparus un majonēzi pēc garšas.
7. Majonēzes vietā var izmantot citrona-eļļas mērcīti ar garšvielām un zaļumiem.