Tomātu salāti ar apgrauzdētām čabatas šķēlēm 0
Talsu podnieks Nauris Galviņš ne vien prot meistarīgi darboties ar mālu, bet ir arī prasmīgs kulinārs. Lūk, viena no viņa iecienītajām dārzeņu salātu receptēm. Tagad, kad ir nogatavojušies vietējie tomāti, tā īpaši noderēs.
Salātiem vajadzēs sarkanas un dzeltenas krāsas tomātus (var izmantot arī ķirštomātus), sarkano sīpolu, dažas ķiploka daiviņas, sarkano čili piparu, baziliku, Extra Virgin olīveļļu, sāli un piparus. Tomātus sagriež nelielos gabaliņos, sīpolu – plānās ripiņās, ķiploku izspiež caur spiedi vai ļoti smalki sagriež, baziliku un čili arī sagriež. Uzbārsta piparus un sāli (bez tā arī var iztikt, jo salātiem pikantumu piešķir ķiploki, sīpoli un čili), uzslaka eļļu un samaisa.
Pasniedz ar apgrauzdētām čabatas šķēlēm, kas noziestas ar olīveļļu.