Tomātu pīrāgs: brīnišķīgs jaunatklājums gardēžiem 5
“Praktiskais latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.
Kad tomātu raža pilnbriedā, jālūko pēc ēdienu receptēm, kurās ir tomāti arī mazliet neierastākā veidā. Tomātu pīrāgs? Jā!
Tomātu pīrāgs
Mīklai:
• 4 olas
• 125 g auzu pārslu
• 125 g miltu
• 125 g sviesta
• sāls
Pildījumam:
• 750 g tomātu
• 1 sīpols
• 1 ķiploka daiviņa
• 300 g skābā krējuma
• 150 g siera
• pāris timiāna zariņu
• pipari
Pagatavošana:
Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Samaisa auzu pārslas, miltus un sviestu, pievieno vienu olu dzeltenumu, pustējkaroti sāls un kādas 4 ēdamkarotes ūdens. Mīklu liek apaļā formā, sadursta ar dakšiņu un cep 200 °C aptuveni 10 minūtes.
Nomizo tomātus (noblanšējot), sīpolu smalki sagriež, ķiploka daiviņu saspiež ķiploku spiedē. Krējumā iemaisa timiāna lapiņas, trīs olu dzeltenumus un saputotus olu baltumus, sāli, piparus.
Uz izceptās mīklas pamatnes liek nomizotos tomātus, ko var arī sagriezt uz pusēm, uzber sīpolus, ķiplokus un uz rupjas rīves sarīvētu sieru, uzlej krējuma un olu maisījumu un cep cepeškrāsnī aptuveni 20 minūtes.