Tomātu mīļiem! Garda receptīte: tomātiņi kadiķogu – lauru lapu marinādē 0
Dārzā šogad liela tomātu raža? Tad izmēģiniet pagatavot tomātus marinādē ar kadiķogām un lauru lapām. Garšos izcili ar gaļas ēdieniem!
Tomāti kadiķogu – lauru lapu marinādē
Sastāvdaļas:
- 800 g tomāti
- 30 gab. Santa Maria kadiķogas
- 8 gab. Santa Maria Lauru lapas
- 1 tējk. Santa Maria Čili eksplozija
- 360 ml rapšu eļļa
- 10 daiviņas ķiploki
- Svaigs baziliks
Pagatavošana:
1. Sagriez tomātu 1 cm biezās šķēlēs un izvieto uz cepešplāts.
2. Nomizo un sagriez ķiploku, pārkaisi tomātiem.
3. Saberz kadiķogas un pārkaisi tomātiem.
4. Uzber Čili eksploziju un sāli.
5. Pārlej visam pāri eļļu un cep 8 minūtes līdz 180’C grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī.
6. Sakārto tomātus burkā kārtās, pa vidu pievienojot lauru lapas un sagrieztu baziliku.
7. Uzlej uz tomātiem no cepšanas atlikušo eļļu.
Lai labi garšo!