Foto-Anda Krauze

Tomātu mērce pēc Mārtiņa Sirmā receptes
 0

Sastāvdaļas – 10 kg tomātu, 1,5 kg sīpolu, 300 ml olīveļļas, 1,5 tējkarotes melno graudu piparu, 3 ēdamkarotes sāls.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Tīrus, nomazgātus tomātus griež ne pārāk biezās daivās. Sīpolus notīra, smalki sagriež vai sasmalcina sakņu smalcinātājā. Ņem palielu katlu, kurā ietilpst 10 kg tomātu, ieber melno piparu graudus un mazliet apgrauzdē. Tad katlā ielej eļļu, uzkarsē un pievieno sīpolus. Tos sautē, ik pa brīdim apmaisot, līdz kļūst zeltaini un caurspīdīgi. Pievieno daivās sagrieztos tomātus un, ik pa laikam maisot, vāra. Nosmeļ šķidrumu un lej atsevišķā traukā. Kad šķidrums nosmelts, paliek pabieza masa (tas notiek aptuveni stundu pēc tam, kad tomāti sākuši vārīties). Pievieno sāli, apmaisa, vēl mazliet pavāra un pilda burkās.

Pirms liešanas burkās masu var arī blenderēt, jo tad tā kļūst viendabīgāka, nejūt tomātu mizas. Pēc blenderēšanas vēlreiz uzvāra un lej burkās.

CITI ŠOBRĪD LASA

Nosmelto šķidrumu neizlej, bet pilda burkās. Tas ļoti labi noder dažādām zupām vai gaļas ēdieniem. Tad virumam ir pavisam cita garša!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.