Foto: As food studio/Shutterstock

Tomātu mērce ar baziliku 0

Sastāvdaļas
• 300 ml tomātu sulas
• 300 ml vistas buljona
• pussīpols
• pusēdamkarote vīna etiķa
• pusēdamkarote tomātu pastas
• ½–1 ēdamkarote cukura
• 1,5 ēdamkarotes svaiga sasmalcināta bazilika

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Sasmalcina sīpolu. Samaisa katlā visas izejvielas, izņemot baziliku. Dažas minūtes pavāra bez vāka. Pievieno pusēdamkaroti bazilika un sablendē mērci. Pirms pasniegšanas uzkaisa mērcei atlikušo baziliku.

Sarkanā tomātu mērce lieliski papildinās ceptus vistas stilbiņus un pastu/makaronus.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.