Tomātu kūka bez olām un krējuma 2
(Tortes forma 22–24 cm diametrā)
Sastāvdaļas:
• 350 g nomizotu un sakapātu tomātu
• 500 g kviešu miltu
• 200 g rozīņu
• 200 g cukura
• 4 ēdamkarotes olīveļļas
• 1,5 tējkarotes malta kanēļa
• 1,5 tējkarotes malta muskatrieksta
• 2 tējkarotes cepamā pulvera
• ¼ tējkarotes sāls
Pagatavošana. Tomātus blanšē vārošā ūdenī, novelk miziņu un ar karoti izdobj sēklas. Mīkstumu sagriež mazos gabaliņos, nosver 250 g (vajadzēs aptuveni puskilogramu tomātu).
Bļodā iesijā miltus, pieber cepamo pulveri, garšvielas, sāli un visu sajauc. Pievieno eļļu, cukuru un atkal samaisa. Pieliek rozīnes un sagrieztos tomātus. Ja tomāti nav sulīgi, var pievienot pāris ēdamkarošu ūdens, jo mīklas konsistencei jābūt biezai un sastāvdaļām vienmērīgi iemaisītām.
Cepeškrāsni uzsilda līdz +170 °C. Ietauko veidni, ielej tajā mīklu un cep aptuveni stundu.
Pagatavo glazūru: 6 ēdamkarotes cukura sajauc ar 6 ēdamkarotēm kakao, pievieno 6 ēdamkarotes skābā krējuma un visu uz lēnas uguns katliņā silda, līdz veidojas viendabīga masa. Kamēr tā vēl silta (nav sastingusi), uzlej tortei. Uzkaisa atlikušos sagrieztos tomātus.
Neviens gardēdis vēl nav uzminējis, kā kūka bez olām un krējuma izdodas patīkami valgana. Garšo pēc piparkūkām.