Foto – tematiskā avīze “Tomāti”

Tomātu kūka. Beidzot tiešām pārsteigsi ciemiņus! 0

Tomātu kūka

(tortes formai 24 cm diametrā)

Sastāvdaļas
• 300 g tomātu
• 100 g pilngraudu kviešu miltu
• 400 g bīdelēto kviešu miltu
• 200 g rozīņu
• 200 g brūnā cukura
• 50 ml olīveļļas
• 1 tējkarote malta kanēļa
• 1 tējkarote malta muskatrieksta
• 2 tējkarotes cepampulvera
• ¼ tējkarotes sāls

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

Rozīnes izmērcē siltā ūdenī.

Ko ēst, lai ātrāk zaudētu svaru: 6 produkti, kurus savā ēdienkartē iesaka iekļaut uztura speciālisti
Sarunas Saūda Arābijā: atklāts, ko Ukraina piedāvās ASV, lai tās atjaunotu militāro palīdzību un atsāktu izlūkošanas datu apmaiņu
Pasaules gals ir tuvāk, nekā domājām: Vatikāna slepenajos arhīvos atrasta sena grāmata, kurā minēts gads, kad pienāks pastarā diena
Lasīt citas ziņas

Tomātus nomazgā, sagriež lielos gabalos un sablendē.

Abu veidu kviešu miltus sajauc ar cepampulveri, pievieno garšvielas un sāli.

Pielej eļļu, pieber cukuru un izmaisa.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pieliek rozīnes un tomātu masu, rūpīgi izmaisa.

Atkarībā no tā, cik tomāti sulīgi, var būt nepieciešams pievienot pāris ēdamkarotes ūdens (mīklas konsistencei jābūt kā skābajam krējumam).

Ietauko veidni, ielej tajā mīklu un cep iepriekš līdz 170 °C uzkarsētā cepeškrāsnī aptuveni stundu.

Pagatavo glazūru, sajaucot 6 ēdamkarotes cukura ar tikpat lielu daudzumu kakao pulvera un pievieno 6 ēdamkarotes skābā krējuma.

Visu uz lēnas uguns katliņā silda, kamēr izkūst.

Pārlej kūkai glazūru un pārkaisa rotājumus. Mazliet garšo pēc piparkūkām.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.