Tomātu ievārījums ar kanēli un krustnagliņām. Garšīgi, turklāt vienkārši 0
Ievārījumu gatavo no negataviem vienāda lieluma tomātiem. Zaļos vai bālganos tomātus nomazgā un sagriež 4 daļās. 0,5 litros ūdens izšķīdina 1 kg cukura un uzvāra.
Verdošā sīrupā ieber tomātus (1 kg tomātu uz 1 litru sīrupa) un vāra uz nelielas uguns apmēram 30 minūtes.
Sēklas no pārgrieztām sēklu ligzdām vārot nokļūst sīrupā, un tāpēc sīrups nav pilnīgi dzidrs.
Ja vēlas, lai ievārījums būtu izskatīgs, tad sēklas no sēklu ligzdām izņem.
Kā garšvielas lieto kanēļa mizas un krustnagliņas. Var pievienot arī nedaudz citronskābes.
Ievārījumam ir īpatnēja garša, ja tomātiem pievieno skābas plūmes. Laba garša rodas, ja sīrupā dažas minūtes vāra bazilika lapu. Tomātus vāra arī kopā ar brūklenēm, āboliem, bumbieriem.