Tomāti želejā. Pārbaudīta recepte 3
Nepieciešams
700 g tomātu, 70 g sīpolu, 2 lauru lapas.
Marinādei:
0,4 l ūdens, 60 g 9% etiķa, 15 g sāls, 25 g cukura, 20 g želatīna.
Pagatavošana
Sarkanus, vēl cietus tomātus nomazgā, nosusina un sagriež 1 cm biezās šķēlēs šķērsām tomātam.
Sīpolus, labāk saldos, sagriež iespējami plānākās ripiņās. Burkā ieliek 2 lauru lapas un sakārto kārtām tomātu šķēles ar sīpolu ripiņām.
Dekorēšanas nolūkā var ievietot arī dzelteno tomātu šķēles.
Burkā sapildītos tomātus pārlej ar karstu želatīna marinādi, kuru sagatavo šādi: uzvāra ūdeni, pievieno sāli, cukuru, etiķi un uzbriedinātu želatīnu.
Želatīnu pārlej ar aukstu ūdeni (1:5) un ļauj 2–4 stundas uzbriest. Tad želatīnu izkāš caur sietiņu vai marli, notecina lieko ūdeni, ja tāds ir, un pievieno karstai marinādei, ļauj tam izkust.
Pēc želatīna pievienošanas marinādi vairs nedrīkst vārīt. Sagatavotās burkas pasterizē 80 oC temperatūrā: puslitra burkas – 10–12 minūtes, litra burkas – 15–20 minūtes. Ar receptē doto produktu daudzumu var piepildīt litra burku.