Tomāti savā sulā – vieni no vērtīgākajiem konserviem. Lieliska recepte! 7
600 g tomātu, 0,5 l tomātu sulas, 0,5 ēdamkarotes sāls, 0,3 ēdamkarotes cukura.
Ar šo devu var piepildīt apmēram vienu litra burku.
Tomāti savā sulā ir viens no visvērtīgākajiem tomātu konservu veidiem.
Vienāda lieluma sarkanus tomātus saliek marles maisiņā vai sietiņā, blanšē – iegremdē 1–2 minūtes verdošā ūdenī un tad pārliek aukstā ūdenī, lai atdziest. Šādiem plaucētiem tomātiem noņem mizu un tos sakārto izkarsētā burkā, pārlej ar tomātu sulu, kurai pēc garšas pielikts sāls un cukurs.
Sagatavotai burkai uzliek novārītu metāla vāciņu, pievalcē un pasterizē 85 oC temperatūrā: puslitra burkas – 10 minūtes, litra burkas – 15 minūtes, trīslitru burkas – 25–30 minūtes.
Pēc pasterizēšanas burkas aizvalcē un, apgrieztas uz vāciņa, patur pusstundu, pēc tam pilnīgi atdzesē.
Šiem tomātu konserviem ir divējāds lietošanas veids: tomātu sulu dzer, bet no tomātiem gatavo salātus un citus ēdienus.