Foto – Shutterstock

Tomāti savā sulā – vieni no vērtīgākajiem konserviem. Lieliska recepte! 7

600 g tomātu, 0,5 l tomātu sulas, 0,5 ēdamkarotes sāls, 0,3 ēdamkarotes cukura.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Lasīt citas ziņas

Ar šo devu var piepildīt apmēram vienu litra burku.

Tomāti savā sulā ir viens no visvērtīgākajiem tomātu konservu veidiem.

CITI ŠOBRĪD LASA

Vienāda lieluma sarkanus tomātus saliek marles maisiņā vai sietiņā, blanšē – iegremdē 1–2 minūtes verdošā ūdenī un tad pārliek aukstā ūdenī, lai atdziest. Šādiem plaucētiem tomātiem noņem mizu un tos sakārto izkarsētā burkā, pārlej ar tomātu sulu, kurai pēc garšas pielikts sāls un cukurs.

Sagatavotai burkai uzliek novārītu metāla vāciņu, pievalcē un pasterizē 85 oC temperatūrā: puslitra burkas – 10 minūtes, litra burkas – 15 minūtes, trīslitru burkas – 25–30 minūtes.

Pēc pasterizēšanas burkas aizvalcē un, apgrieztas uz vāciņa, patur pusstundu, pēc tam pilnīgi atdzesē.

Šiem tomātu konserviem ir divējāds lietošanas veids: tomātu sulu dzer, bet no tomātiem gatavo salātus un citus ēdienus.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.