Tomāti kadiķogu – lauru lapu marinādē: izcili garšo kopā ar gaļas ēdieniem 0
Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.
Vai dārzā šogad liela tomātu raža? Tad izmēģiniet pagatavot tomātus marinādē ar kadiķogām un lauru lapām. Garšos izcili pie gaļas ēdieniem!
Sastāvdaļas:
• 800 g tomātu
• 30 kadiķogu
• 8 lauru lapas
• 1 tējkaroti Santa Maria garšvielas Čili eksplozija
• 360 ml rapšu eļļas
• 10 ķiploka daiviņu
• svaigs baziliks
• sāls
Pagatavošana:
Tomātus sagriež 1 cm biezās šķēlēs un liek uz plāts. Nomizo un sagriež ķiploku, pārkaisa tomātiem. Saberž kadiķogas, pārkaisa tomātiem. Uzber Čili eksploziju un sāli.
Pārlej eļļu un cep 8 minūtes līdz 180 °C uzkarsētā cepeškrāsnī.
Tomātus liek burkā kārtām, pa vidu pievienojot lauru lapas un sagrieztu baziliku. Pārlej no cepšanas atlikušo eļļu.