Foto-Andrey Starostin/Fotolia

Tomāti jāņogu sulā. Īpaši aromātiska marinādes recepte 0

Sastāvdaļas – tomāti pēc vajadzības, 1 litrs jāņogu sulas, 2 ēdamkarotes sāls, 1 ēdamkarote cukura, 3 graudiņi melno piparu, mandeles gabaliņš, 2 ķiploka daiviņas, dilles, piparmētras zariņš.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
“Viņš ļoti labi apzinās, ka daudzi no viņa grib atbrīvoties.” Eksperts nosauc brīdi, no kura Putina dienas būs skaitītas
Lasīt citas ziņas

Atlasa stingrus, iesārtus vidēja lieluma tomātus.

Kātiņa vietā iedur ar koka irbulīti līdz augļa vidum.

CITI ŠOBRĪD LASA

Litra burkā ieliek 3 melnos piparus, nelielu mandeles gabaliņu. Tomātus aplej ar jāņogu sulu, rēķinot uz 1 litru sulas 2 ēdamkarotes sāls bez kaudzes un 1 ēdamkaroti cukura. Pasterizē 80 °C temperatūrā: litra burkas – 10 minūtes, divlitru burkas – 15 minūtes.

Ja vēlas aromātiskākus tomātus, tad burkā ieliek vēl 1–2 ķiploka daiviņas, dilles, piparmētras zariņu.

Sagatavots pēc tematiskā izdevuma “Mājas labumi”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.