Tīteņi no skābēta kāposta lapām 0
Malto gaļu mīca kopā ar smalki sagrieztu sīpolu, saspiestām ķiploka daiviņām, sāli, pipariem, citām garšvielām pēc izvēles. Pievieno vārītus rīsus.
Skābētā kāposta lapām nedaudz izdauza kacenus. Uz lapas liek aptuveni sauju maltās gaļas ar rīsiem. Ietin, aizloka un apcep sviestā. Pēc tam tīteņus kārto dziļā pannā vai pīlē, uzlej ūdeni tā, lai līdz pusei nosedz tīteņus, uzliek vāku un aptuveni 30 minūtes cep cepeškrāsnī +170 °C.
Lai pagatavotu mērci, uz pannas sviestā apcep sarīvētus burkānus, kuriem uzbārstīts sāls. Pievieno saldo krējumu.
Kad tīteņi izcepti, tos izņem no cepeškrāsns, uzlej burkānu mērci un uz plīts pasutina aptuveni 20 minūtes.
Recepte no piemājas saimniecības ražotnes “Kāpostnīca” īpašnieces Ivetas Ļekūnes