Tiramisu kokosriekstā romantiskai pasēdēšanai divatā. Pieaugušo recepte 3
Autors: “Praktiski.lv”
Šo desertu gatavo līdzīgi kā klasisko tiramisu, taču finālā tam ir eksotiskāka garša. Gatavo 30 minūtes.
Sastāvdaļas
150 g maskarpones siera
50 g cukura
2 olas
100-200 g dāmu pirkstiņu cepumu
viens svaigs ananass
100 ml kokosriekstu liķiera
kokosriekstu skaidiņas rotāšanai
kakako rotāšanai
Pagatavošana.
1. Ananasus notīra un sagriež kubiciņos.
2 Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzeltenumus sakuļ ar cukuru, līdz izveidojas vienmērīga masa, turpinot kult, pakāpeniski pievieno maskarpones sieru.
3. Olu baltumus sakuļ, līdz veidojas putas. Tad rūpīgi iecilā olu baltumus.
4. Dāmu pirkstiņus izmērcē kokosa liķierī un liek kokosrieksta čaumalā. Pa virsu klāj krēma kārtu un sagrieztos ananasus. Tad seko atkal cepumu kārta, krēms un ananasu kārta.
Pirms pasniegšanas desertu liek aukstumā vismaz uz sešām stundām. Dekorē ar kakao pulveri un kokosa šķēlītēm.
Recepte no ivona.bigmir.net