Tiramisu ar mellenēm – patīkami liess un vasarīgi viegls deserts 2
Autors: Aija Geida, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
• 500 g lielogu melleņu
• 500 g grieķu jogurta
• 150 g cukura
• 100 g cepumu Dāmu pirkstiņi
• 1,5 citroni
• 6–8 kanēļa standziņas
• 1,5 ēdamkarotes vaniļas cukura
• 2 piparmētras zariņi
• pustējkarote kakao pulvera
Pagatavošana.
Citronam norīvē miziņu un izspiež sulu. Pannā ieber 300 g lielogu melleņu, pievieno 50 gramu cukura un 2 ēdamkarotes citrona sulas. Sutina, līdz mellenes mīkstas un atdalās sula. Noliek atdzesēties.
Mazā katliņā ielej atlikušo citrona sulu, pieber 50 gramu cukura un maisot karsē, līdz cukurs izkusis. Arī noliek atdzesēties.
Grieķu jogurtu sajauc ar citrona miziņu, 50 gramiem cukura un vaniļas cukuru. Platos deserta trauciņos kārto dāmu pirkstiņus, kuri pirms tam apsmērēti ar citrona sīrupu. Klāj melleņu masu. Liek kārtu grieķu jogurta, dāmu pirkstiņus un uz tiem atkal melleņu masu. Pēc tam baltā jogurta kārtu. Pārkaisa ar kakao pulveri, dekorē ar kanēļa standziņu, mellenēm un piparmētras lapiņām. Noliek vismaz uz četrām stundām ledusskapī, lai garšas sajaucas.
!!! Tiramisu parasti ir ļoti trekns deserts, toties šī versija ir patīkami liesa un vasarīgi viegla.