Zemeņu kokteilis 1
Latvijā audzētas zemenes ir izcilas, un būtu žēl tās neizmantot arī kokteiļos. Šim kokteilim tradicionāli pievieno degvīnu, bet Valmiermuižā saimnieks mani iepazīstināja ar savu jauno produktu Degalu, kam ir 42%. Tas ir līdzīgs itāļu nacionālajam dzērienam grappa, bet degalus ir darināts no alus. Protams, ka kokteili var taisīt arī bez alkohola, lai to varētu baudīt visu vecumu cilvēki.
Paredzēts: 4 personām
Pagatavošana: 10 minūtes
Sastāvdaļas:
Zemenes – 300 g
Gardu Muti zelteris – 250–300 ml
Cukurs – 1 ēd. k.
Citrons – 1 ēd. k.
Degvīns – 200 g
Ledus
Pagatavošana:
Sablendē zemenes, atstājot četras dekorējumam, pievieno cukuru un citronu. Pielej klāt degvīnu un zelteri, samaisa. Glāzēs ieliek pāris gabaliņus ledus, ielej kokteili. Izdekorē ar pārgrieztu zemeni un piparmētras lapiņu.