Izcilā limonāde 1
Šī limonāde ir tik izcila triju iemeslu dēļ. Pirmkārt, sagriezts citrons tiek uzkarsēts ar cukuru, kas nozīmē, ka no miziņas izdalās citrona eļļa un citrona garša kļūst intensīvāka un elegantāka. Otrkārt, uzkarsētais cukurs izkūst, kas parasti ir problēma, gatavojot limonādi mājās, jo cukurs ātri nekūst. Treškārt, izmantojot zelteri, nevis ūdeni, limonāde kļūst dzirkstoša.
Paredzēts: 4 personām
Pagatavošana: 15 minūtes
Sastāvdaļas:
Citroni – 4 gab.
Cukurs – ½–1 glāze
Gardu Muti zelteris – 1 pudele
Ledus – 15 gabaliņi
Piparmētra
Pagatavošana:
Vienu citronu sagriež plānās šķēlēs un ieliek katliņā, pievienojot ūdeni un cukuru. Pakarsē 3–5 minūtes, stampājot citronus, lai izdalītos sula un citrona eļļa. Izņem citronu šķēles, un lielā krūzē ieliek ledu, izvārīto masu, sulu no diviem citroniem un zelteri. Pieliek piparmētru, pārpalikušo citronu sagriež šķēlēs un daļu pieliek limonādei, savukārt ar pārējām šķēlēm izdekorē glāzes.