Pufīgas pankūciņas ar ābolu un pekanriekstu mērci 1
Šis ēdiens ir tik jauks, ka to var pasniegt svētdienas brokastīs vai brančā, kā arī kā saldo ēdienu pusdienās vai vakariņās. Ābolu vietā var izmantot plūmes vai ogas un pekanriekstu vietā – valriekstus vai lazdu riekstus, kas būs ne mazāk garšīgi.
Paredzēts: 4–6 personām
Gatavošana: 45 minūtes
Sastāvdaļas:
Milti – 2 glāzes
Grieķu jogurts – 180 g
Gardu Muti Brūkleņu zelteris – 50 ml
Olas – 2 gab., saputotas
Ābols – 1 gab., sagriezts kubiciņos
Citrons – sulai, 1 ēd. k.
Kanēlis – 1 ēd. k.
Pekanrieksti – 100 g
Sviests – 20 g
Saldais krējums – 100 ml
Vaniļas cukurs – pēc garšas
Cepamā soda – 2 tējk.
Cukurs – 2 ēd. k.
Sāls – ½ tējk.
Pagatavošana:
Lielā bļodā sajauc miltus, cukuru un sāli, citā mazākā bļodā samaisa jogurtu ar cepamo sodu un ļauj ievilkties 10 minūtes. Tikmēr sakapā ābolu, ieliek to katliņā kopā ar citrona sulu, ūdeni, 2 ēd. k. cukura un kanēli. Liek vārīties uz lēnas uguns 5 minūtes. Miltu maisījumam pievieno jogurta maisījumu, zelteri un olas, samaisa un atstāj uz 10 minūtēm. Tikmēr uz mazas pannas sviestā apgrauzdē pekanriekstus. Cep pankūkas sviestā. Pievieno pekanriekstus pie āboliem un vāra 2 minūtes. Sakuļ putukrējumu un pievieno vaniļas cukuru. Servē pankūciņas ar mērci, pa virsu uzliekot putukrējumu.