Pufīgas pankūciņas ar ābolu un pekanriekstu mērci 1

Šis ēdiens ir tik jauks, ka to var pasniegt svētdienas brokastīs vai brančā, kā arī kā saldo ēdienu pusdienās vai vakariņās. Ābolu vietā var izmantot plūmes vai ogas un pekanriekstu vietā – valriekstus vai lazdu riekstus, kas būs ne mazāk garšīgi.

Reklāma
Reklāma
DHL lidmašīnas avārija Viļņā: traģisks negadījums vai Krievijas sabotāža? Publicēta pilotu un lidojuma kontrolieru saruna pirms traģēdijas… 152
Kokteilis
VIDEO. “Spļāviens latviešu dvēselēs!” Cilvēkus pamatīgi satracina “Spēlmaņu nakts” priekšnesums
7 lietas, kas notiek ar ķermeni, ja rītu sāc ar kafijas tasi tukšā dūšā
Lasīt citas ziņas

Paredzēts: 4–6 personām
Gatavošana: 45 minūtes

Sastāvdaļas:
Milti – 2 glāzes
Grieķu jogurts – 180 g
Gardu Muti Brūkleņu zelteris – 50 ml
Olas – 2 gab., saputotas
Ābols – 1 gab., sagriezts kubiciņos
Citrons – sulai, 1 ēd. k.
Kanēlis – 1 ēd. k.
Pekanrieksti – 100 g
Sviests – 20 g
Saldais krējums – 100 ml
Vaniļas cukurs – pēc garšas
Cepamā soda – 2 tējk.
Cukurs – 2 ēd. k.
Sāls – ½ tējk.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavošana:
Lielā bļodā sajauc miltus, cukuru un sāli, citā mazākā bļodā samaisa jogurtu ar cepamo sodu un ļauj ievilkties 10 minūtes. Tikmēr sakapā ābolu, ieliek to katliņā kopā ar citrona sulu, ūdeni, 2 ēd. k. cukura un kanēli. Liek vārīties uz lēnas uguns 5 minūtes. Miltu maisījumam pievieno jogurta maisījumu, zelteri un olas, samaisa un atstāj uz 10 minūtēm. Tikmēr uz mazas pannas sviestā apgrauzdē pekanriekstus. Cep pankūkas sviestā. Pievieno pekanriekstus pie āboliem un vāra 2 minūtes. Sakuļ putukrējumu un pievieno vaniļas cukuru. Servē pankūciņas ar mērci, pa virsu uzliekot putukrējumu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.