
Tilapija cukini apvalciņā ar kartupeļu un svaiga bazilika biezeni 0
Sastāvdaļas 1 porcijai: 180 g tilapijas, 80 g cukini, 150 g kartupeļu, 30 g piena, 20 g sviesta, 1/2 citrona, 5 g svaiga bazilika, pipari, sāls.
Tilapijas fileju sagriež stienīšos, apslaka ar citronu sulu, uzbārsta sāli un piparus. Cukini sagriež gareniski plānās šķēlītēs (var izmantot kartupeļu mizojamo nazi). Cukini šķēlītes nedaudz applaucē vieglā sālsūdenī, tad tin apkārt zivs filejai. Cep sviestā aptuveni 10 minūtes, apgrozot no abām pusēm. No kartupeļiem, piena, sviesta un sāls gatavo biezeni. Tam pievieno smalki sagrieztu un sablendētu baziliku. Pasniedz ar svaigu redīsu un gurķu salātiem, kam pievienoti zaļumi un pārslacīta mērcīte, kas pagatavota no olīveļļas, citronu sulas, sāls un pipariem.
Ēdienu recepti piedāvā viesnīcas “Avalon” restorāna šefpavāre Dace Gribuste.