Tikai Rietumeiropā ģenētiskas mutācijas dēļ mums nav nepanesības! Viss par un pret pienu 6
Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Piena produkti satur vismaz 16 dažādas vērtīgas uzturvielas: kalciju, fosforu, cinku, kāliju, magniju, taukos šķīstošos D un A vitamīnu, ūdenī šķīstošo B12 vitamīnu, olbaltumvielas un neaizvietojamās aminoskābes.
Bet arvien vairāk cilvēki runā par dažādām alerģijām, visbiežāk no piena, kviešiem, zivīm, riekstiem un citiem produktiem.
Patiesībā īsta alerģija, kas izraisa elpošanas traucējumus, lūpu vai mēles iekaisumus, astmu, vemšanu, asinsspiediena problēmas un smagākos gadījumos anafilaksi, ir tikai 1% cilvēku. Pašdiagnostika nav risinājums!
Vairākums ļaužu, kas no ēdienkartes svītro netīkamos pārtikas produktus, nemeklē, ar ko tos aizvietot, un nesabalansētā diēta var izraisīt veselības problēmas.
Profesors Džonatans Brostofs no Karaliskās koledžas Londonā uzskata, ka cilvēks nav ieprogrammēts govs piena lietošanai: “Esam vienīgā suga, kas turpina dzert pienu pēc izaugšanas no zīdaiņu vecuma!
75% pasaules iedzīvotāju, galvenokārt Indijā, Āfrikā un Ķīnā, organisms pēc 11 vai 12 gadu sasniegšanas vairs neizstrādā enzīmu, kas šķeļ pienā esošo cukuru. Tikai Rietumeiropā ģenētiskas mutācijas dēļ mums nav nepanesības.
Cilvēki gadiem ilgi var ciest no hroniskām locītavu sāpēm, vēdera pūšanās, domājot, ka tas ir normāli. Pārtraucot lietot pienu, viņi sāk justies nesalīdzināmi labāk.”