Foto. pexels.com/Suki Lee

Rīsu veids un maisīšana 1

Nekad nemaisiet rīsus, kad tie vēl vārās! Maisot rīsus, jūs aktivizējat cieti, kā rezultātā rīsi kļūs mitri. Tieši šī iemesla dēļ risoto ir tik daudz jāmaisa: lai tas kļūtu krēmīgs. Tomēr risoto rīsi šeit ir izņēmums. Vislabāk ir pēc iespējas mazāk pieskarties rīsiem, kad tie atrodas katlā. Izvēlies pareizo rīsu veidu. Garie rīsi, piemēram, basmati vai jasmīns, ir vislabāk piemēroti irdeniem rīsiem, jo tie satur mazāk cietes nekā īsie vai vidējie rīsi.

Reklāma
Reklāma
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.