Foto. Scanpix/EPA/MAXIM SHIPENKOV

Labas maizes deficīts un bads? 130

Piemēram, Jurijs Dučenko, “Visukrainas maiznieku asociācijas” prezidents un SIA “Kyiv Bread” direktors, ziņoja par 2. un 3. šķiras graudu “neesamību” uzreiz (un 1. šķiras mums praktiski nebija arī agrāk). “Nesaprotu, kā strādāsim līdz jaunajai ražai. Steidzami jārunā ar visiem procesa dalībniekiem, jāparaksta memorands ar zemniekiem un eksportētājiem attiecīgās ministrijas paspārnē, jo dzirnavas nevar atrast graudus, arī paši milti sadārdzinājās par 25-30%,» viņš sūdzējās.

Reklāma
Reklāma
Ietiepīgi, riebīgi, egoististki – 5 visriebīgākās zodiaka zīmes: kuras tās ir?
RAKSTA REDAKTORS
“Sajutos kā kolhoza laikos – vissliktākajā nozīmē” – kādai sievietei zemeņu pašlasīšana Mālpilī izvērtusies nepatīkami. Ko saka uzņēmumā?
5 viltības: kā pēc nedēļas izskatīties tā, it kā jūs būtu zaudējusi 10 kilogramus liekā svara
Lasīt citas ziņas

Pēc “Kyiv Bread” direktora teiktā, graudu problēmu, elektrības padeves pārtraukumu un nozarē strādājošo mobilizācijas dēļ maizes cena jau pieaugusi par 10%, bet tuvāko mēnešu laikā tā pieaugs vēl par 20%.

Sabiedriskās apvienības “Ukrainas miltu dzirnavas” direktors un ANO Pārtikas un lauksaimniecības organizācijas (FAO) graudu nozares eksperts Rodions Ribčinskis piekrīt problēmas esamībai, taču apliecina, ka situācija nav tik kritiska, kā varētu šķist no dažiem tirgus dalībnieku komentāriem. Galu galā vienīgais, kas ukraiņus apdraud, ir pieejamā sortimenta sašaurināšanās un cenu kāpums, bet nekādā gadījumā ne bads, jo problēmas Ukrainā radās tikai ar kvalitatīvāko graudu segmentu tirgū.

CITI ŠOBRĪD LASA

Jā, mums tikpat kā nav cieto kviešu, no kuriem galvenokārt gatavo dārgākos “itāliešu” makaronus. Bet, pēc Ribčinska domām, šādas šķiras graudi Ukrainā iepriekš netika ražoti, tāpēc tā nav galvenā problēma. “Šī ir nišas kultūra, kuru valstī pamazām sāka ražot tikai pēdējos gados. Taču runāt par tās trūkumu ir nekorekti, jo lielākā daļa makaronu izstrādājumu Ukrainā tiek ražoti no parastas kvalitātes miltiem,” stāsta ANO eksperts.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.