Tik vienkārši? Tik garšīgi! Vasarīgais sacepums 0
Gunta Tabore, žurnāla “36,6 °C” galvenās redaktores vietniece: Man patīk gatavot saldumus, bet receptei jābūt viegli saprotamai, turklāt ar garantētu iznākumu. Vēl labāk, ja tajā ir kāda atslēga, kas gatavošanu padara gandrīz par piedzīvojumu.
Tieši tāda izrādījās kūka, ko apguvu kursos pie veģetārās virtuves lietpratējas Ditas Lases. Viņa to dēvēja par sacepuma kūku. Sākumā šķita pat aizdomīgi – kas gan var sanākt, ja produktus tikai saber kaudzē un izcep?! Neko nemīca, neblendē un pat neputo! Rezultāts patīkami pārsteidza.
Ņem visu pa glāzei: miltus, cukuru un mannu (veselīgāka ir pilngraudu manna, to var nopirkt ekoveikalos), vēl tējkaroti cepamā pulvera. Bļodā sajauc.
Vēl vajag 100 g auksta sviesta, augļus un sulīgas ogas vienādās daļās. Laba kombinācija ir āboli un dzērvenes. Garšīgi iznāk ar bumbieriem un upenēm, banāniem un ķiršiem vai rabarberiem un zemenēm. Der arī saldētas ogas.
Tortes veidni izklāj ar cepampapīru (es to iepriekš saburzu, lai vieglāk ieklāt). Ieber pusi sausā maisījuma, izlīdzina. Virsū liek augļus un ogas, tad sviestu – to aukstu sarīvē vai ar nazi sagriež plēksnēs. Atkal uzber sauso maisījumu.
Ja veidne lielāka, var likt vēlreiz to pašu jau minētajā secībā. Pabeidz noteikti ar sauso kārtu! Cep 30–40 minūtes +200 °C, līdz virspuse brūnīga. Pirms izņemu no trauka un griežu šķēlēs, ļauju labi atdzist.
Uzreiz gan brīdinu – pārlieku liesa šī kūka nav, tātad varētu pietikt ar vienu šķēli. Bet – brīdinu vēlreiz! – ar vienu nekas nebeidzas…