Foto: shutterstock

Čigānu pirts 0

Zaķīšu pirtiņa jeb čigānu pirts ir finansiāli vispieejamākā, taču ne mazāk baudāmā pirts, vairāk gan piemērota vasaras sezonai. Zaķīšu pirtiņa ir vigvama tipa pirts, kuru izgatavo no izturīga materiāla, izveidojot nelielu karkasu. Akmeņus sakarsē ugunskurā vai uz speciāla metāla režģa un tad ienes pērtuvē, vai – otrs variants – uz izkarsētiem akmeņiem uzslien pērtuves sienas no brezenta materiāla. Pērtuves iekšpuses sienas var apdarināt ar dažādu augu lapotiem zariem, skujeņiem, augu buntēm vai kalmēm.

Reklāma
Reklāma
Īstie draugi ir ierakstīti zvaigznēs! Kurš pēc zodiaka zīmes ir tavs īstais draugs un kurš – viltus draugs? 8
Veselam
20 bīstami pārtikas produkti, no kuriem noteikti jāizvairās 26
Veselam
Zinātnieki Covid-19 epicentru uziet tikai pēc 5 gadiem. Tiek nosaukti visi “aizdomās turamie” 33
Lasīt citas ziņas

Cilvēces radošums ieviesis arī pirti teltī un siltumnīcā. Arī tas ir iespējami! Kupolveida pirti no speciālas plēves var veidot kā pārvietojamu, to saliekot pēc nepieciešamības. Tās uzstādīšana prasīs lielāku uzmanību nekā pirts teltī. Guļot pirtiņā, kas veidota no plēves, iegūstama interesanta pieredze, jo visapkārt ir neierasti gaišs. Īpašas sajūtas pārņem, ja ārā līst lietus.

Pieejama arī pirts uz riteņiem, kura izbūvēta busiņā. Šādu pirti iespējams manevrēt daudz vienkāršāk nekā mucveida pirti, piebraucot tuvāk pie ūdenstilpēm.

CITI ŠOBRĪD LASA

N.B.! Izvēloties jebkuru no pirts tipiem, svarīgi atcerēties par aukstā ūdens pieejamību, piemēram, kublu, dīķi, upi, ezeru vai citu ūdenstilpi.

Lai tavas vēlmes sakrīt ar iespējām!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.