Valda Semjonova foto

Tīģergarneles ar čilī, olīveļļu, citronu, pētersīļiem, aioli un maizi
 0

SASTĀVDAĻAS Tīģergarneles ar čaulu, jūras sāls, citrons, čilī pipars, pētersīļi, rukola. Aioli mērcei (majonēzei): divi olu dzeltenumi, 150 g olīveļļas, 150 g augu eļļas, 1 ķiploka daiviņa, baltvīna etiķis, sāls, pipari, citrons.

Reklāma
Reklāma
“Izārdīs Latviju pa vīlēm!” Soctīklotāji “izceļ saulītē” vecu premjeres ierakstu soctīklos, kas izsauc viedokļu vētru
7 lietas, kas notiek ar ķermeni, ja rītu sāc ar kafijas tasi tukšā dūšā
“Asaras acīs!” Tantiņas pie Matīsa kapiem tirgo puķu vainagus. Kāds izsauc policiju, bet viņa rīcība pārsteidz
Lasīt citas ziņas

KĀ GATAVOT? Šis ir spāņu virtuvei raksturīgs veids, kā pagatavot tīģergarneles. Stipri uzkarsētu, sausu pannu pārkaisa ar jūras sāli, tajā liek garneles ar visām čaulām. Cep 2,5 min, līdz tīģergarneles, kas jēlas ir melnas, iegūst rozā nokrāsu. Ar visu pannu noņem no uguns, apslaka ar citrona sulu, olīveļļu, pievieno sakapātu čilī piparu un pētersīļus. Visu sajauc. Pasniedz ar rukolas salātiem, maizes šķēli un aioli mērci. To gatavo, vienai ķiploka daiviņai pievienojot divu olu dzeltenumus, mazliet baltvīna etiķa. Blenderējot klāt ļoti lēnām lej olīveļļu un nedaudz augu eļļas. Beigās pievieno sāli, piparus, puscitrona sulu. Kuļ, līdz masa kļūst viendabīga.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.