Tīģergarneles ar arbūza salātiem 0
Sastāvdaļas. (4 porcijas) 16 lielās garneles, 2 ēdamkarotes olīveļļas, 4 daiviņas smalki sagriezta ķiploka, 1 smalki sagriezts čili pipars, 2 tējkarotes “Santa Maria” akmens un jūras sāls, 1 tējkarote “Santa Maria” trīs piparu maisījuma, 2 tējkarotes sojas mērces, 1 citrona sula, ½ tējkarotes sezama eļļas, 2 ēdamkarotes smalki sagrieztu lociņu.
Salātiem:
2 ēdamkarotes olīveļļas,
2 smalki sagriezti sarkanie čili pipari,
0,5 kg gabaliņos sagriezta arbūza,
rupji sagriezts svaiga bazilika saišķītis,
1 ēdamkarote sojas mērces,
pēc vajadzības: “Santa Maria” akmens un jūras sāls un trīs piparu maisījums.
Kā gatavot?
Pannā uzkarsē olīveļļu un apcep garneles kopā ar ķiplokiem un čili piparu. Pievieno sāli un trīs piparu maisījumu. Pievieno sojas mērci, citrona sulu, sezama eļļu un lociņus.
Arbūza salātiem čili piparus apcep olīveļļā, neļaujot tiem mainīt krāsu. Noņem no plīts un samaisa ar arbūzu, baziliku un sojas mērci. Pēc garšas pievieno sāli un trīs piparu maisījumu.
Pasniedzot uz šķīvja kārto garneles, sagriezto arbūzu un pārlej ar mērci.