Tiem jābūt labiem – 18 miljoni skatījumu jeb garšīgākie Ziemassvētku vakariņu kartupelīši 16
Pagatavojiet kraukšķīgus un ceptus kartupelīšus Ziemassvētku maltītei, izmantojot tikai piecas sastāvdaļas. Lai gan cepeškrāsnī kartupeļus ir diezgan viegli pagatavot, jūs varat pārsteigt viesus pie sava Ziemassvētku galda, jo tie būs īpaši kraukšķīgi.
Kad runa ir par Ziemassvētku vakariņām, mums visiem ir savas iecienītākās receptes, bet šie kraukšķīgie kartupeļi, kā liecina komentāri, vienmēr atstāj ēdējus pie galda iespaidotus un apmierinātus.
Lai gan kartupeļi ir viena no vienkāršākajiem ēdieniem un šķiet garlaicīgi, un ar pierastu garšu, tāpēc, lai atstātu iespaidu uz mielasta ēdējiem, šīs garšīgās receptes ievērošana varētu būt biļete, lai šogad izceltos īpaši.
Šefpavāra Sema Sītsa vīrusa recepte ieguvusi vairāk nekā 18 miljonus skatījumu TikTok un YouTube. “Šis ir ideāls kartupelis jebkurām vakariņām, arī Ziemassvētku vakaram!” viņš piebilst.
Labā ziņa ir tā, ka tos ir lēti pagatavot, un receptē minētais produktu daudzums pietiks sešiem līdz astoņiem cilvēkiem.
Būs nepieciešamas šādas sastāvdaļas:
– 2 kg kartupeļu; nomizo un sagriež gabaliņos
– dažas nomizotas un saspiestas ķiploka daiviņas
– 500 g zoss, pīles vai liellopa gaļas tauku
– daži rozmarīna zariņi
– viena citrona miziņa
– bagātīgi visu apkaisa ar jūras sāli
Pagatavošana:
– kartupeļus liek katlā ar šķipsniņu sāls un ķiploka daiviņām – pēc izvēles var pievienot arī rozmarīna zariņu, pārlej ar ūdeni un vāra 10 minūtes, līdz kartupeļi ir mazliet mīksti, bet nesadalās
– uzkarsē cepeškrāsni līdz 200C ventilatora režīmā
– nosusiniet vārītos kartupeļus un ļaujiet tiem dažas minūtes pastāvēt caurdurī
– tad ielieciet tos atpakaļ sausā katlā, uzlieciet vāku un sakratiet, lai tie viegli “apbružātos” – tas noslēpums, lai iegūtu kraukšķīgu miziņu
– nedaudz iemsērējiet cepamtrauku, tad tur ieberiet kartupeļus, ievietojiet tos cepeškrāsnī
– uzkarsē taukus, izņem paplāti no cepeškrāsns un uzmanīgi katru kartupeli apviļā siltajos taukos un pēc tam ievietojiet tos atpakaļ cepeškrāsnī
Tagad kartupeļus vajadzētu paturēt 60–75 minūtes cepeškrāsnī, tos pagrozot ik pēc 20 minūtēm, lai tie būtu vienmērīgi ar taukvietlu. Gatavošanas laikā sagatavojiet rozmarīna sāli – sasmalciniet rozmarīnu, citrona miziņu un sāli – visu sajauciet kopā.
Kad kartupeļi ir izcepušies un viscaur ir zeltaini brūnā krāsā, izņemiet tos no cepeškrāsns, ielieciet skaistā traukā, apkaisot tos ar rozmarīna sāli un nedaudz smalki sagrieztu, svaigu rozmarīnu.