Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto.
Foto: SHUTTERSTOCK

Kā pamosties no pirmā modinātāja? 3

Ja jums ir jāmostas pulksten 7:00 un modinātājs sāks skanēt pulksten 6:00, miegs būs bijis sliktākas kvalitātes, nekā tad, ja gulēsit līdz pulksten 7:00. Sākumā tas noteikti nebūs viegli – izmēģiniet vispirms dažādus modinātājus, piemēram, tādus, kas izstaro gaismu vai modinātāju, kas liek jums lekt stāvus no gultas, lai to izslēgtu.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Atklāts, kas notiek ar cilvēku nedēļu pirms nāves 47
Veselam
Jā, viņi to redz! 8 lietas, par kurām tavs zobārsts zina, ka tu melo
Kokteilis
5 datumi, kuros dzimst īsti brīnumbērni un laimes lutekļi 6
Lasīt citas ziņas

Saules gaismas 15 – 30 minūtes no rīta var arī palīdzēt mainīt ķermeņa iekšējo pulksteni, un tas ir īpaši svarīgi tiem, kas ir dabiskas nakts pūces. Ir svarīgi arī mosties un iet gulēt aptuveni vienā un tajā pašā laikā katru dienu. Ja cilvēks patiešām labi izguļas no pulksten 3:00 naktī līdz pusdienlaikam, un tā jūs guļat nedēļas nogalēs, bet pirmdienas rītā jums ir jāmostas pulksten 6:00, lai dotos dienas gaitās, tad tas būs grūti.

Speciālisti iesaka pārcelt gulētiešanas laiku par 30 minūtēm agrāk ik pēc dažām dienām. Tāpat izvairīšanās no spilgtas gaismas un ekrāna laika ierobežošana līdz četrām stundām pirms gulētiešanas arī var palīdzēt veicināt organisma dabisko melatonīna ražošanu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ja kāds ir pamodies, pirms atskan modinātājs, pētnieki neiesaka skatīties pulkstenī, cik tas rāda, bet iesaka mēģināt atkal aizmigt. Ja pēc 15 līdz 20 minūtēm joprojām esat nomodā, varat pārbaudīt laiku un izlemt, vai vēlaties šo dienu sākt šajā brīdī. Ja ir nakts vidus, vajadzētu celties un doties kaut ko klusu darīt, piemēram, lasīt, un pēc tam atgriezties gulēt, kad jūtaties miegaināks.

Lai gan daži var dabiski pamosties, neizmantojot modinātāju, tas nav reāls mērķis ikvienam, īpaši tiem, kuriem ir miega inerce vai kuriem ir dabiski vēlāki bioloģiskie pulksteņi.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.