Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto.
Foto: SHUTTERSTOCK

Kāpēc ir grūtības piecelties no rīta? 3

Daži miega traucējumi var radīt grūtības no rīta pamosties ar pirmo modinātāju, piemēram, miega inerce, kas izraisa sarežģītu pāreju no miega. Tā rezultātā kāds var neapzināti izslēgt un atlikt modinātājus, kad viņš pirmo reizi pamostas. Tomēr visbiežāk tiem, kam ir nepieciešami vairāki modinātāji, lai pamostos no rīta, ir vienkārši miega trūkums.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Atklāts, kas notiek ar cilvēku nedēļu pirms nāves 47
Kokteilis
5 datumi, kuros dzimst īsti brīnumbērni un laimes lutekļi 6
Veselam
Produkti, kas nāk par labu aizkuņģa dziedzera veselībai un pat samazina aizkuņģa dziedzera vēža risku 9
Lasīt citas ziņas

Vispirms mēģiniet noskaidrot visas problēmas, kas varētu izraisīt šo problēmu. Pirmais: vai jūs patiešām guļat nepieciešamās stundas – tas ir miega daudzums, kas jums patiešām ir nepieciešams, lai kārtīgi atpūstos. Un vai jūs to saņemat katru nakti?

Lielākajai daļai pieaugušo ir vajadzīgas apmēram septiņas līdz deviņas stundas miega naktī, taču ir vajadzīgs arī laiks, lai noskaidrotu, cik daudz miega jums ir nepieciešams. To pētnieki iesaka izmantot atvaļinājumu laikā, lai noskaidrotu, cik stundu cilvēks dabiski guļ pēc ilgāka laika.

CITI ŠOBRĪD LASA

Vēl viens iemesls, kāpēc kāds katru rītu var cīnīties ar modinātāju, ir tas, ka viņš dabiski ir pūce, taču viņa darba grafiks prasa būt par cīruli. Taču ir veidi, kā pakāpeniski pārslēgt savu ķermeņa pulksteni un atvieglot agrus rītus.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.