Telpaugi, kuri priecāsies, ja tos pacienāsi ar kafiju 0
Nevar iedomāties rītu bez kafijas? Tu neesi vienīgais. Izrādās arī vairākiem telpaugiem ļoti patiktu, ja tu padzirdītu tos ar šo dzērienu. Melnu, bez cukura, lūdzu.
Ziemassvētku kaktuss
Tiem nepieciešama laba liekā ūdens drenāža, spilgta gaisma un skāba augsne. Uzticīgais svētku augs dod priekšroku svinībām visa gada garumā – ar kafiju, kafiju un vēlreiz kafiju.
Ziemassvētku kaktusi būs sajūsmā, ja tos aplies ar pustasi atdzesētas melnas kafijas divas reizes nedēļā.
Ciklamenas jeb alpu vijolītes
Pieprasījums pēc ciklamenām ziemā pieaug. Diemžēl, sezonai beidzoties, daudzi no puķēm atbrīvojas, jo tās vienkārši panīkušas.
Ciklamenas nav prasīgi telpaugi, taču nepareiza laistīšana tās var nobendēt. Tām patīk skāba augsne. Ūdens jālej puķupoda šķīvītī, un jāļauj augam pašam to uzsūkt, nevis jālej tieši uz augsnes.
Tām patiks, ja ik pa laikam šķīvītī ūdens vieta tiks ielieta kafija.
Orhidejas
Orhidejas ir ļoti ērti augi, kas neprasa daudz rūpju. Tiesa, sākumā nepieciešams laiks, lai saimnieks atrastu vajadzīgo līdzsvaru starp augam nepieciešamo gaismu, mitrumu, temperatūru un gaisa plūsmu.
Maiga kafija būs lielisks mēslojums orhidejām. Atcerieties, ka kafija baro augu, bet tā vienlaikus ir arī laistīšanas līdzeklis, tāpēc nedrīkst aizmirst, ka ir augi, kuriem nepatīk daudz mitruma.
Sanpaulijas jeb Āfrikas vijolīte
Sanpaulijas ir mazi, bet apburoši telpaugi, kas jebkuru telpu izdaiļos ar to karaliski purpursarkanajiem vai piesātināti rozā ziediem, kuri lieliski kontrastē ar auga mīkstajām, tumši zaļajām lapām.
Šie augi ienīst pārāk mitru augsni, taču tai jābūt irdenai, labi drenējošai, skābai un bagātai ar slāpekli. Tas padara kafiju par izcilu vijolīšu mēslojumu. Var liet tieši uz augsnes, raugoties, lai tā nekļūtu pārlieku slapja.
Reizi pāris mēnešos var augsnes virskārtā iestrādāt kafijas biezumus, kas sajaukti ar maltām olu čaumalām. Kafijas biezumu pievienošana augsnei bagātinās to ar slāpekli, kas veicinās ātrāku augšanu.
Telpaugiem, labāk patiks viegla kafija, nevis stiprs franču espresso.