Teļa gaļas rulete. Klasiska recepte 0
Sastāvdaļas
1 kg teļa gaļas gabala, sviests, sāls, baltie pipari, 1 glāze teļa gaļas novārījuma vai gaļas buljona, 1 tomāts, 1 sīpols, 1 burkāns, 100 g skāba krējuma, 1 tējkarote cietes.
Pagatavošana.
Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 oC temperatūrai.
Gaļu ierīvē ar sāli un pipariem. Cepešpannā ielej novārījumu vai buljonu un liek cepeškrāsnī apakšējā nodalījumā. Režģi ietauko ar sviestu, uzliek gaļu un cep cepeškrāsnī otrajā nodalījumā no apakšas apmēram 80 minūtes.
Gaļu vairākkārt apgroza un pārlaista ar cepeša taukiem.
Tomātus nomazgā, notīra un sagriež astoņās daļās. Sīpolu un burkānu nomizo un sagriež lielākos gabalos. Dārzeņus liek cepešpannā pēc 35 minūtēm.
Kad cepetis gatavs, to izņem, ietin folijā un izslēgtā cepeškrāsnī patur apmēram 10 minūtes.
Cepešpannas šķidrumu izkāš caur sietu katlā un uzvāra. Skābu krējumu sajauc ar cieti, iemaisa mērcē un ļauj sabiezēt. Mērcei pieliek sāli, piparus.