Taupīgām saimniecēm: griķu pankūkas 4
Autors: “Praktiski.lv”
Sastāvdaļas – glāze vārītu griķu, 100 ml piena, 1 ola, 4 ēdamkarotes miltu, sāls, augu eļļa cepšanai, pētersīļi vai lociņi rotāšanai.
Pagatavošana.
Vārītajiem griķiem pievieno olu, siltu pienu un visu sakuļ.
Pēc tam pieber sāli pēc garšas un pamazām iesijā miltus. Visu kārtīgi samaisa, lai nebūtu neviena kunkulīša. Mīklai jābūt kā biezam krējumam. Ja nepieciešams, pievieno vēl miltus.
Uz sakarsētas pannas uzlej nedaudz augu eļļas un ar karoti liek griķu mīklu. Cep no abām pusēm zeltaini brūnas pankūkas.
Gatavās pankūkas liek uz papīra dvieļa, lai noņemtu lieko eļļu.
Pasniedz ar krējumu, rotā ar pētersīļa lapiņu vai lociņiem.
Labu apetīti!