Masajs. Tanzānija, Āfrika
Masajs. Tanzānija, Āfrika
Foto. Scanpix/REUTERS/Thomas Mukoya

Valdība dod masajiem vietu 600 kilometru attālumā 32

Lai atbrīvotu vietu lieliem investoriem, Tanzānijas valdība ir uzcēlusi masaju apmetni tālāk valsts austrumos, Msomerā Handeni rajonā. Tas atrodas aptuveni 600 kilometru attālumā no iepriekšējiem dzīvojamiem rajoniem. Jūnija sākumā valdība ar lepnumu paziņoja, ka Msomerā atkal nogādāti 600 masaji. Līdz ar to kopējais tur pārmitināto masaju skaits ir aptuveni 9000, kā arī aptuveni 40 000 lauksaimniecības dzīvnieku, tā ziņoja Tanzānijas medijs The Citizen.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Sapnī pēkšņi un strauji tu krīti bezdibenī.. Par ko brīdina šie sapņi? 18
Krievijas armija ir lielāka un spēcīgāka nekā jebkad – ar to mums nāksies rēķināties ilgu laiku, tā vērtē ASV komandieris 30
Vērsis – “Lexus”, Lauva – “Lamborghini”: kurš auto ir piemērots jūsu Zodiaka zīmei 17
Lasīt citas ziņas

Līdzekļi iesaldēti cilvēktiesību problēmu dēļ
Līdz šim Tanzānijas plānus paplašināt dabas rezervātus ir atbalstījuši daudzi starptautiski partneri, tostarp Vācijas federālā valdība. Runājot par dabas aizsardzību, Tanzānija gadu desmitiem ir bijusi vissvarīgākā Vācijas partnervalsts Āfrikā. Vācijas attīstības banka KfW (Kreditanstalt für Wiederaufbau) dabas aizsardzības programmām Tanzānijā kopumā piešķīrusi gandrīz 30 miljonus eiro. Neliela daļa no tā, aptuveni 220 000 eiro, tika iesaldēta pagājušajā gadā, jo pastāvēja bažas, ka tas varētu padzīt masajus.

Pasaules Banka arī ir aizturējusi 150 miljonus eiro tūrisma paplašināšanai Tanzānijā cilvēktiesību problēmu dēļ. ES Komisija atsauca arī aptuveni desmit miljonus eiro vērtu konkursu. Savukārt 2024. gada sākumā KfW apstiprināja Vācijas dabas aizsardzības līdzekļu palielināšanu par deviņiem miljoniem eiro. Uz DW jautājumu Attīstības banka norādīja: Daļa no projekta līdzekļiem dotu labumu masaju kopienām dabas rezervātu tuvumā, lai izveidotu jaunas veselības stacijas un skolas. Tas attiecas uz apkārtnes kopienām, uz kurām masaji pārcēlās, ja viņi nevēlējās doties uz Msomeru. Kritiķi sūdzas, ka Vācija tādējādi netieši finansē Tanzānijas valdības izraidīšanas politiku.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.