Masajs. Tanzānija, Āfrika
Masajs. Tanzānija, Āfrika
Foto. Scanpix/REUTERS/Thomas Mukoya

Pasaules bagātākie cilvēki iegulda Tanzānijā miljardus? 32

Ķīna iegulda vairāk nekā deviņus miljonus dolāru ģeoparkā Ngorongoro krāterī. Teritorija ir norobežota tūristu nometnēm, luksusa viesnīcām un piknika vietām ar skatu platformām. Masaji, kuru senčiem piederēja zeme, ir jāpaliek ārpusē. Apvienotie Arābu Emirāti Tanzānijā iegulda vairāk nekā septiņus miljardus dolāru. Tostarp Loliondo rajonā medību rajonā. Luksusa namiņi un privāto lidmašīnu lidlauks ir paredzēti, lai uzņemtu šeihus, kuri ielido medīt savvaļas dzīvniekus. Teritorija pašlaik ir norobežota, lai gan tā ir ganību zona masaju liellopu ganāmpulkiem sausajā sezonā.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Kāds vīrietis vajadzīgs katrā zodiaka zīmē dzimušai sievietei 8
Veselam
Slaida auguma noslēpums! 25 pārtikas produkti ar augstu olbaltumvielu un zemu tauku saturu 8
Kokteilis
Visums ir iekļāvis “melnajā sarakstā” četras Zodiaka zīmes! Uzzini, kurām zīmēm šonedēļ gaidāmi īpaši izaicinājumi
Lasīt citas ziņas

2023. gada jūnijā šīs teritorijas apmeklēja arī Donalds Tramps Juniors, bijušā ASV prezidenta dēls. Kaislīgais lielo medījumu mednieks tikās ar Tanzānijas tūrisma ministru Mohamedu Mengervu.

Ministrs raiti iecēla Trampu Junioru par Tanzānijas vēstnieku tūrisma jomā, kuram esot jāpiesaista turīgi mednieku klienti no ASV.
CITI ŠOBRĪD LASA

Viņa tēva Donalda Trampa prezidentūras laikā ASV atkal atļāva ievest medību trofejas. Kopš tā laika ASV lielo medījumu mednieki ir bijuši vieni no ienesīgākajiem Tanzānijas klientiem – pēc arābu šeihiem.

Pašlaik Tanzānijas parlamentā tiek apspriests projekts, kas paredz jaunu aizsargājamo teritoriju izveidi – DW rīcībā ir informācija, kur kartēs ir redzamas jaunas aizsargājamās un medību teritorijas, kā arī “investīciju zonas”, kurās paredzēts būvēt luksusa viesnīcas. Saskaņā ar projektu šo plānu priekšā būs jāpadodas vēl vismaz 100 masaju ciemiem. Tas nozīmētu, ka kopumā 300 000 cilvēku tiktu pārvietoti, skaidro nevalstiskās organizācijas un cietušie.

Ja šie plāni tiks īstenoti, masai zaudēs 80 – 90% savas tradicionālās zemes, tas nozīmētu gandrīz pilnīgu tradicionālā dzīvesveida iznīcināšanu.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.