Tamborēti rokturi pannai un kastrolim 0
Panna un kastrolis ar metāla rokturiem veikalā izskatījās glīti, un cena arī bija pieņemama. Mājās konstatēju, ka, tos lietojot, ikreiz ir jāmeklē virtuves cimds vai dvielis, lai cepšanas un vārīšanas karstumā neapdedzinātu pirkstus. Vienu vakaru saņēmos un uztamborēju visiem rokturiem biezus apvalciņus. Pirksti nu ir pasargāti!
* Katram traukam rokturi var būt citādāki – maniem virtuves katliem un pannai tie ir parasti, apaļi, kam cauri var izvilkt auduma kārtu.
* Kastrolīša rokturiem tamborēju vienkāršu taisnstūra detaļu, kam ir divi pogcaurumi ar pogām. Apvalku, trauku mazgājot, viegli var uzlikt un noņemt.
Stikla vākam apaļo metāla pogu aptamborē pa apli, pa laikam piemērot un pēc vajadzības pieaudzējot stabiņu skaitu.
Pannas kātam ir blīvi piegulošs rokturis ar pogu.
* Tamborējot pannas rokturi, veido apmēram piecus centimetrus garu ķēdīti. Tā būs pogcaurumu daļa. Ar vienkāršiem stabiņiem tamborē taisnstūrveida detaļu. Dataļu tamborē tik lielu, lai tā stingri apņem pannas rokturi vietā, kur paredzēta tamborētajā apvalka ārējā mala. Veido pogcaurumu, tad iztamborē vēl trīs rindiņas un detaļu nobeidz. Pie sānu malas sāk tamborēt roktura apaļo daļu. Atstāj vietu pogcauruma daļai un stabiņus tamborē pa apli, veidojot caurulīti, kas būs pannas kāta apvalks. To jātamborē tik lielu un garu, lai pannas rokturis būtu cieši apņemts un ērti paņemams rokā. Ja pannas kāts uz galu paplatinās, tad kādā rindiņā var dubultot kādu stabiņu. Tamborējuma beigās detaļu saloka uz pusēm un galu aiztamborē ciet. Piešuj pogu.