Tamarinda saldējums 0
Sastāvdaļas: (1 litra saldējuma pagatavošanai) 12 tamarinda pākstis, 5 lielas aprikozes, 4 ēdamkarotes citrona sulas, 300 ml kokosa piena, 150 g brūnā cukura, 500 ml saldā krējuma,
2 ēdamkarotes vaniļas cukura.
Kā gatavot?
Nolobītas tamarinda pākstis kopā ar aprikozēm pusstundu mērcē siltā ūdenī. No pākstīm izņem sēklas un kopā ar aprikozēm sablendē. Pievieno kokosa pienu, citrona sulu un brūno cukuru un kuļ, līdz cukurs izkusis. Pēc tam pievieno saldo krējumu, vaniļas cukuru un turpina kult, līdz masa kļuvusi viegla un gaisīga. Tad to liek uz stundu saldējuma pagatavošanas mašīnā (vai uzreiz trauciņā un ledusskapī, tikai trauciņa saturs reizi pusstundā jāapmaisa, lai neveidojas ledus kristāli, un tā vismaz 4 – 5 reizes). Salej trauciņos un novieto saldētavā. Garša ļoti maiga un krēmīga, patīkami saldskāba.
Recepte 4 porcijām.