Iesaistās visa ģimene 8
Baņģieris savu rūpalu dēvē par “mājamatniecisku mikroražošanu”, nevis tipisku vīna darītavu – ražotni, jo saimniecībā nav nedz lielu mucu, nedz arī pudeļu pildīšanas automātu un plašu pagrabu. “Tikai roku darbs, ar dažiem palīgmehānismiem. Tikai tā rodas oriģināls mājas vīns, kas ir kaut kas pavisam cits, kā rūpnieciska lielražošanā tapis,” spriež uzņēmējs.
Viņš atzīst, ka smagākā un darbietilpīgākā ir vīnu izejmateriāla jeb rūgstoles sagatavošana. “Tad palīdz visa ģimene. Kad rūgstole mucās un sākas rūgšana, tad tikai kontrole un dažādi sīkāki darbiņi,” klāsta Baņģieris, atzīstot, ka pamatā vīna darīšanas biznesā darbojas viens, taču vasarā lieli palīgi ir divi mazdēli tīņu vecumā. “Varbūt kāds šausminās, ka nodarbinu pusaudžus alkohola ražošanā. Bet kā lai bērnus pieradina pie darba un apmāca? Lai skatās, kā daru, palīdz un mācās. Es arī bērnībā to visu darīju un tādēļ par alkoholiķi neesmu kļuvis!”.
Vīndaris stāsta, ka SIA “Vējkalnietis” darba pietiek visu gadu – no pavasara līdz ziemai tas ir intensīvāks, bet ziemā ir mierīgāk. “Tad novedu līdz gatavībai vēlāk rudenī ieliktos vīnus,” stāsta uzņēmējs.