Nevainīgi piepildīt kuņģi 0
Kā īstenot sapni kārtīgi piepildīt kuņģi, vienlaikus neriskējot ar to, ka šis pildījums nepārvērtīsies taukos. Vai tiešām ēst tikai gurķus? “Taukos nepārvērtīsies olbaltumvielas,” par jautājumu pasmaida Guna Rijkure. “Uz šā principa balstās daudzas no pasaulē populārajām diētām: Dikāna, Atkinsa, tomēr arī ar olbaltumvielu ēšanu nevajag aizrauties – ja to ķermenī ir par daudz, lieka slodze ir aknām un nierēm. Risks slēpjas pārspīlējumos.” Un kā ar auzu un kviešu klijām, ko arī mēdz ieteikt kā nekaitīgu pildvielu. “Labāk tomēr ēst linsēklas, jo klijās var būt uzkrājušās augu apstrādē izmantotās ķimikālijas. Ekoloģiski iegūtas klijas drīkst lietot – ēdamkaroti uz jogurta trauciņu vai kefīra glāzi, taču arī tās nav nekāds superprodukts, aizrauties nevajadzētu. Proti, kad tās tiek izvadītas no organisma, tās var paķert līdzi vajadzīgās minerālvielas, piemēram, kalciju, kā arī dzelzi. Ja vēl cilvēkam garšo kafija, šo vajadzīgo vielu daudzums organismā rūk straujāk. Otra lieta – mūsu sabiedrībā joprojām ne visai daudziem tīk pietiekami bieži un daudz padzerties. Ja ēd klijas, bet nelieto pietiekami daudz ūdens, var iebraukt otrā grāvī – sākas aizcietējumi, jo klijas piesaista ūdeni un uzbriest.”
Dīvaini, nejēdzīgi un bīstami novājēšanas paņēmieni un palīglīdzekļi
* Smilšu ēšana
* Lēkšana ar izpletni vai ilgstoša dzīvošana augstkalnos, retinātā gaisā (ar nolūku nomest svaru)
* Sekss septiņreiz dienā vai biežāk
* Grūtnieču urīna injekcijas
* Labprātīga inficēšanās ar lenteni
* Ketogēnā enterālā barošana (barības vielu uzņemšana caur degunā ievietotu zondi)
* Peintbola kurss (spēļu sērija, kurā uz tievētgribētāju tēmē grupa mednieku, bet viņam jābēg un jāizvairās)
* Iedomāts kuņģa sašaurināšanas gredzens (hipnozes seansa laikā psihoterapeits pacientam liek noticēt, ka viņa kuņģa apjoms samazinājies, taču patiesībā nekāda gredzena nav)
* Mēles operācija, kas katra kumosa norīšanu padara sāpīgu, liekot priekšroku dot šķidrai barībai
* Kumosu skaitītājs – ierīce, kas reģistrē katru rokas kustību, ar kuru mutē tiek ielikts ēdamais
Raksts publicēts žurnāla “36,6°C” tematiskajā izdevumā “Slaiduma Ceļvedis”