Svini Helovīnu ar tako! Kā mājās pagatavot baisi garšīgu kūku un spokainos čipšus 4
Helovīna svētkos bērniem būtiskākie ir dažādi našķi un iejušanās spocīgos tēlos, bet pieaugušos šie svētki iedvesmo pagatavot ēdienus, kas atbilst gan šo svētku, gan rudens tematikai un galvenais – top ātri! Turklāt našķu gatavošana var būt aizraujoša visiem kopā un vieglākus uzdevumus var uzticēt arī mazākajiem bērniem.
Baisi garšīga ķirbīga Helovīna kūka
Porciju skaits – 4
Sastāvdaļas:
1 iepakojums Santa Maria Kviešu tortiljas ar bietēm
200 g maskarpone siers
95 g biezpiena krēms
1 gab. citrons
150 ml mellenes
piparmētra
Pagatavošana:
1. Tortiljas saliec vienu otrai virsū un izgriez ķirbja formā.
2. Bļodā samaisi maskarpones sieru ar biezpienu, citrona sulu un sarīvētu citrona miziņu.
3. Liec sagatavoto masu uz puses ķirbju formā izgrieztajām tortiljām un palikušās tortiljas uzliec uz pildījuma.
4. Pāri palikušo masu liec uz gatavās ķirbjveida kūkas un izrotā ar mellenēm, piparmētru un pārkaisi ar pūdercukuru.
Spoku čipsi
Porciju skaits – 30 gab.
Sastāvdaļas:
1 iepakojums Santa Maria Kviešu tortiljas (vidējās)
1 ēdk. olīveļla
1 tējk. Santa Maria akmens sāls
Pagatavošana:
1. Iesildi krāsni līdz 225 °C.
2. Sagriez tortilju spoku čipsos.
3. Izgrieztos gabalus saliec uz cepešplātnes un apsmērē ar olīveļļu.
4. Cep krāsnī aptuveni 5 minūtes, līdz čipsi iegūst skaistu krāsu un kļūst kraukšķīgi.