Divu sieru krēms 0

Foto – Shutterstock

Sastāvdaļas
• 150 g Filadelfijas siera
• 125 g maskarpones siera
• 35 g sviesta
• 70 g pūdercukura
• ½ tējkarotes vaniļas ekstrakta
• ēdamkarote rīvētas citrona miziņas
• ēdamkarote citrona sulas

Pagatavošana.

Istabas temperatūrā 2–3 stundas pastāvējušu sviestu intensīvi saputo, palēnām pieber pūdercukuru un kuļ 3–4 minūtes, līdz iegūta gaisīga un viendabīga masa. Citā bļodā sajauc abu veidu sierus, kas sasiluši līdz istabas temperatūrai, pievieno citrona sulu un miziņu, vaniļu un uzmanīgi samaisa. Tad lēnām iecilā sviesta masā – putot nedrīkst, citādi masa atsulosies.

! Kēksu cepurītes ar konditorejas šļirci veido īsi pirms pasniegšanas.

Maskarpones un putukrējuma krēms

Foto – Shutterstock

Sastāvdaļas
• 250 g maskar­pones siera
• 350 g saldā krējuma
• 1,5 ēdam­karotes pūder­cukura
• ~ 75 g ogu masas

Pagatavošana.

Skābas, pēc garšas izteiksmīgas ogas, piemēram, jāņogas, dzērvenes, upenes, savāra ar cukuru attiecībās 1 : 2, atdzesē un izberž caur sietiņu. Aukstu, tikko no ledusskapja izņemtu saldo krējumu saputo ar aukstu maskarpones sieru un pūdercukuru stingrās putās. Pamazām pievieno ogu masu.

! Ogu vietā var izmantot apelsīna miziņu un sulu, vaniļas vai ruma ekstraktu.

Reklāma
Reklāma
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.