Divu sieru krēms 0
Sastāvdaļas
• 150 g Filadelfijas siera
• 125 g maskarpones siera
• 35 g sviesta
• 70 g pūdercukura
• ½ tējkarotes vaniļas ekstrakta
• ēdamkarote rīvētas citrona miziņas
• ēdamkarote citrona sulas
Pagatavošana.
Istabas temperatūrā 2–3 stundas pastāvējušu sviestu intensīvi saputo, palēnām pieber pūdercukuru un kuļ 3–4 minūtes, līdz iegūta gaisīga un viendabīga masa. Citā bļodā sajauc abu veidu sierus, kas sasiluši līdz istabas temperatūrai, pievieno citrona sulu un miziņu, vaniļu un uzmanīgi samaisa. Tad lēnām iecilā sviesta masā – putot nedrīkst, citādi masa atsulosies.
! Kēksu cepurītes ar konditorejas šļirci veido īsi pirms pasniegšanas.
Maskarpones un putukrējuma krēms
Sastāvdaļas
• 250 g maskarpones siera
• 350 g saldā krējuma
• 1,5 ēdamkarotes pūdercukura
• ~ 75 g ogu masas
Pagatavošana.
Skābas, pēc garšas izteiksmīgas ogas, piemēram, jāņogas, dzērvenes, upenes, savāra ar cukuru attiecībās 1 : 2, atdzesē un izberž caur sietiņu. Aukstu, tikko no ledusskapja izņemtu saldo krējumu saputo ar aukstu maskarpones sieru un pūdercukuru stingrās putās. Pamazām pievieno ogu masu.
! Ogu vietā var izmantot apelsīna miziņu un sulu, vaniļas vai ruma ekstraktu.