Smilšu mīkla 0

Nepieciešams

100 g sviesta vai margarīna, 1,5 glāzes miltu, 50 g cukura, 1 ola, citrona miziņa, vaniļa vai kanēlis.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana

Kokteilis
VIDEO. “Spļāviens latviešu dvēselēs!” Cilvēkus pamatīgi satracina “Spēlmaņu nakts” priekšnesums
7 lietas, kas notiek ar ķermeni, ja rītu sāc ar kafijas tasi tukšā dūšā
DHL lidmašīnas avārija Viļņā: traģisks negadījums vai Krievijas sabotāža? Publicēta pilotu un lidojuma kontrolieru saruna pirms traģēdijas… 152
Lasīt citas ziņas

Miltus izsijā uz mīklas dēļa, iekapā cietu taukvielu vai ieplucina to ar miltainiem pirkstiem. Pieber smalko cukuru, visu samaisa, veido kaudzīti ar padziļinājumu, tur ielej sakultu olu, pievieno garšvielas. Samaisa mīklu, noliek vēsumā.

No šīs mīklas var cept sīkos cepumus un mazos groziņus.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sāļo irdeno mīklu gatavo līdzīgi kā saldo, tikai bez cukura. Kā garšvielas pievieno maltus piparus, papriku, var pielikt rīvētu sīpolu vai ķiploku, saberztas ķimenes, muskatriekstu. Sāļo mīklu izmanto sāļo cepumu, groziņu un pīrādziņu gatavošanai.

Sagatavots pēc tematiskā izdevuma “Mājas gardumi”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.