Foto – Shutterstock

Sviesta, rauga, biezpiena, smilšu mīkla. 4 receptes mājas cepumu kārotājiem 0

Kārtainā sviesta mīkla

Nepieciešams

200 g sviesta, 2 glāzes miltu, 1 olas dzeltenums, 0,5 glāzes ūdens, 1 ēdamkarote konjaka vai degvīna, 1 naža gals sāls.

Reklāma
Reklāma
ASV vēršas pret Eiropu: Tramps draud pārraut alianšu saišu pēdējo pavedienu
8 šķietami veselīgi produkti, no kuru lietošanas uzturā labāk atteikties. Kā tie var kaitēt?
“Man iekšā dzemde un olvadi jau bija sākuši pūt!” Annas stāsta, kā 5 gadus cenšas panākt taisnību par ārstu nolaidību Ogres slimnīcā 5
Lasīt citas ziņas

Sviestu ar ¼ miltu sastrādā plāksnē, atdzesē. No miltiem, ūdens, sāls, konjaka un olas dzeltenuma gatavo mīklu. To noliek vēsumā.

Pagatavošana

Atdzesēto mīklu izveltnē, vidū ieliek sviesta plāksni, tai pāri pārloka brīvās mīklas malas, izveltnē, saloka 3 reizes vienā virzienā, tad 3 reizes otrā, atstāj vēsumā 1 stundu. Vēlreiz izveltnē un saloka kā iepriekš, atkal atdzesē. Pēdējo reizi izveltnējot, no mīklas veido plāksnes kūkām, tortēm vai izspiež cepumus, ko liek uz plāts, kas apslacīta ar aukstu ūdeni, cep karstā cepeškrāsnī.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.