Marinētas ar sīpoliem 0
• 400 g sviesta pupiņu
• 1 liels saldais sīpols
• 2–3 ķiploka daiviņas
• 1 lauru lapa
• Melnie pipari
• Sinepju sēklas
• Diļļu buntīte
Marinādei
• 1 l ūdens
• 2 ēdamkarotes sāls
• 2 ēdamkarotes cukura
• 100 ml 9% galda etiķa
Pupiņām nogriež cietos galus un pākstis sadala gabalos, lai ērtāk savietojas marinējamā traukā. Liek vārošā sālsūdenī un vāra aptuveni 10 minūtes (nedrīkst pārvārīt!). Nolej lieko ūdeni.
Sīpolu sagriež plānās šķēlēs, dilles sasmalcina. Stikla traukā kārto pupiņas, sīpolu šķēles, dilles, lauru lapu, ķiplokus, piparus un sinepju sēklas.
Gatavo marinādi: katliņā uzkarsē ūdeni, pieber sāli, cukuru un pagaida, līdz izšķīst. Katliņu noņem no uguns un pielej etiķi.
Karsto marinādi uzlej pupiņām, atdzesē, uzliek traukam vāku un uzglabā vēsumā. Var ēst jau pēc 3–4 stundām, bet īsti gatavas ir nākamajā dienā.