Marinētas ar sīpoliem 0

• 400 g sviesta pupiņu

• 1 liels saldais sīpols

• 2–3 ķiploka daiviņas

• 1 lauru lapa

• Melnie pipari

• Sinepju sēklas

• Diļļu buntīte

Marinādei

• 1 l ūdens

• 2 ēdamkarotes sāls

• 2 ēdamkarotes cukura

• 100 ml 9% galda etiķa

Pupiņām nogriež cietos galus un pākstis sadala gabalos, lai ērtāk savietojas marinējamā traukā. Liek vārošā sālsūdenī un vāra aptuveni 10 minūtes (nedrīkst pārvārīt!). Nolej lieko ūdeni.

Reklāma
Reklāma
Mājas
Ideālais banānu uzglabāšanas veids – tie nekļūs melni nedēļām ilgi
7 lietas, kas notiek ar ķermeni, ja rītu sāc ar kafijas tasi tukšā dūšā
Kokteilis
FOTO. Alla Pugačova pārvērtusies līdz nepazīšanai
Lasīt citas ziņas

Sīpolu sagriež plānās šķēlēs, dilles sasmalcina. Stikla traukā kārto pupiņas, sīpolu šķēles, dilles, lauru lapu, ķiplokus, piparus un sinepju sēklas.

Gatavo marinādi: katliņā uzkarsē ūdeni, pieber sāli, cukuru un pagaida, līdz izšķīst. Katliņu noņem no uguns un pielej etiķi.

CITI ŠOBRĪD LASA

Karsto marinādi uzlej pupiņām, atdzesē, uzliek traukam vāku un uzglabā vēsumā. Var ēst jau pēc 3–4 stundām, bet īsti gatavas ir nākamajā dienā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.