Cūkgaļas sautējums ar sviesta pupiņām 0
• 400 g cūkas filejas vai cepeša gabala
• 1 ēdamkarote sviesta
• ½ tējkarotes sāls
• 250 g sviesta pupiņu
• 200 g skābā krējuma
• 1–2 tējkarotes sinepju
• 1 tējkarote kaltēta timiāna un bazilika maisījuma
• Svaigi pētersīļi
Gaļu sagriež plānās sloksnītēs un apbrūnina pannā izkausētā sviestā. Pieber sāli un sagrieztas pupiņas. Krējumu sajauc ar sinepēm un garšaugu maisījumu. Uzlej gaļai un pupiņām un sautē 5–10 minūtes. Ja vēlas, gatavam sautējumam var uzkaisīt sasmalcinātus svaigus pētersīļus. Pasniedz ar makaroniem vai rīsiem.
Šo ātri pagatavojamo un sulīgo sautējumu var pasniegt arī mājas viesībās.