Silti pupiņu un gaileņu salāti 0
• 400 g sviesta pupiņu
• 400 g gaileņu
• 2 sarkanās paprikas
Mērcei
• 3 ēdamkarotes eļļas
• 1–2 ēdamkarotes baltvīna etiķa
• 1 ķiploka daiviņa
• 1 tējkarote sāls
• 1 tējkarote paprikas pulvera
• ¼ tējkarotes melno piparu
Papriku sagriež tievās sloksnītēs. Pupiņām nogriež cietos galus un pākstis sadala mazos gabaliņos. Gailenes notīra, lielākās sēnes sagriež. Tad apcep pannā uzkarsētā eļļā, līdz izzūd liekais šķidrums. Pievieno pupiņas un papriku. Turpina cept, līdz tās kļūst spīdīgas.
Gatavo mērci no eļļas, vīna etiķa, sasmalcināta ķiploka, paprikas pulvera, sāls un pipariem.
Pannu noņem no plīts. Salātus pārlej ar mērci un liek dziļā traukā. Piedevā der svaiga maize.
Svaigas pupiņas var aizvietot ar konservētām vai saldētām, bet gailenes – ar baravikām, apšu bekām vai šampinjoniem.