Foto – Shutterstock

Ja nav laikus novāktas 0

Ja sviesta pupiņas pāraugušas, ir viens variants, kā tās sagatavot ziemas krājumiem. Pākstis novāc un pupiņas izloba. Tām uzlej vārošu ūdeni un izvāra mīkstas (bet lai neizšķīst!). Burkānus, sīpolus un papriku sagriež gabaliņos. Visas sastāvdaļas ņem aptuveni vienādās proporcijās. Apcep eļļā, pievieno sagrieztus tomātus (trīsreiz vairāk nekā pārējās sastāvdaļas) un sutina, kamēr visi dārzeņi mīksti. Pieber sāli, maltus melnos piparus un cukuru, pieliek pupiņas un vēl sutina dažas minūtes. Pilda tīrās burciņās un pasterizē +85 °C temperatūrā 25–30 minūtes (0,5 l burciņas). Aizvalcē un noliek pagrabā. Ziemā labi garšo gan aukstas, gan uzsildītas konservētas pupiņas.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.