Foto – Shutterstock

Blanšē vai izvāra mīkstas 0

Ja sasaldē svaigas sviesta pupiņas, tām ļoti bieži ir nepatīkama piegarša, tāpēc pirms likšanas saldētavā pākstis termiski nedaudz apstrādā. Ir divi veidi, kā to darīt, – blanšēt vai izvārīt gandrīz mīkstas.

Reklāma
Reklāma
DHL lidmašīnas avārija Viļņā: traģisks negadījums vai Krievijas sabotāža? Publicēta pilotu un lidojuma kontrolieru saruna pirms traģēdijas… 152
7 lietas, kas notiek ar ķermeni, ja rītu sāc ar kafijas tasi tukšā dūšā
Kokteilis
VIDEO. “Spļāviens latviešu dvēselēs!” Cilvēkus pamatīgi satracina “Spēlmaņu nakts” priekšnesums
Lasīt citas ziņas

• Pirmais variants – blanšē. Tad pupiņu pākstis kļūst kraukšķīgas. Saldētavā sagatavo ledu (salej ūdeni mazos trauciņos vai ledus maisiņos), vienā lielā bļodā liek tīras un gabaliņos sagrieztas pākstis, otrā bļodā ielej aukstu ūdeni un ieber ledu. Katlā uzvāra ūdeni, pieber sāli (ēdamkaroti uz litru), samaisa un uzlej pupiņām. Patur trīs minūtes, ūdeni nokāš un pupiņas strauji atdzesē ledusūdenī. Tad notecina caurdurī, saliek maisiņos un sasaldē.

• Otrais variants – pupiņas izvāra sālsūdenī gandrīz mīkstas (aptuveni 10 minūtes no ūdens uzvārīšanās brīža), tad nokāš, liek maisiņos un sasaldē. Ziemā vislabāk garšo, ja neatlaidinātas pupiņas sacep pannā kopā ar sīpoliem un saldo krējumu.

CITI ŠOBRĪD LASA

! Ēdiens ir ātri pagatavojams, bet pākstis nav kraukšķīgas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.