Sviesta pupiņas ziemai. Knifiņi, ko vērts zināt! 0
Saldējot – rūgtas!
Iesakiet, lūdzu, kā ziemas krājumiem sagatavot sviesta pupiņas ar visām pākstīm! Pagājušajā gadā sasaldēju, bet bija rūgtas. VELGA IKŠĶILĒ
Ir vairāki knifiņi, lai ziemas krājumiem sagatavotās sviesta pupiņas ar visām pākstīm nebūtu rūgtas. Svarīgi, lai saldēšanai domātās pupiņas nav pāraugušas, jo tad pākstis kļūst šķiedrainas, cietas un nebaudāmas. Ideāli, ja pākstis saliecot pārlūst – tādas saldēšanai ir vispiemērotākās. Ja pākstis ir mīkstas un saliecot lokās, ziemā ēdot, iespējams, varēs just to šķiedras.
Pirms jebkuras pārstrādes pākstis rūpīgi nomazgā un nosusina. Galiņus noteikti apgriež, jo tie ir cieti. Atkarībā no tā, kādam nolūkam pupiņas gatavo (sautējumiem, zupām, cepšanai uz pannas), ar šķērēm sagriež atbilstīga lieluma gabaliņos.