Foto – Aija Geida

Sviesta pupiņas tomātu mērcē 5

Autors: Aija Geida, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Cilvēks samaksā, bet paliek tukšā! Kāpēc “K Senukai” pārdot pircējiem preces, kuras vēlāk nepiegādā?
Pēc pirkumu veikšanas, izmantojot lietotni “Temu”, cilvēkiem no bankas kartēm pazudusi nauda
RAKSTA REDAKTORS
“Visu nosaka sakari un pazīšanās…” Skaudrs Olgas stāsts par viņas ģimenes ciešanām saistībā ar vīra apsūdzību
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 2 kg sviesta pupiņu
• 2 kg tomātu
• 1 kg sīpolu
• 100 g ķiploku
• 0,5 kg paprikas
• 3 ēdamkarotes sāls
• 1 glāze cukura
• 3 ēdamkarotes etiķa esences
• 1 glāze eļļas
• 1 tējkarote bazilika, sarkano piparu vai čili
• 1 tējkarote melno malto piparu

Pagatavošana.
Pupiņas novāra. Smalki sagrieztus sīpolus un ķiplokus apcep eļļā, pievieno sagrieztu papriku un tomātus, liek katlā un vāra aptuveni 40 minūtes. Sablendē. Masai pievieno iepriekš novārītās un sagrieztās pupiņas. Pieliek sāli, cukuru, baziliku, sarkanos piparus vai čili, melnos maltos piparus un pavāra vēl 15–20 minūtes. Pielej etiķa esenci, ja tāda ir aizķērusies plauktā, vai 9% galda etiķi (viena ēdamkarote esences atbilst 7–9 ēdamkarotēm etiķa). Karsto masu lej burkās un aizvāko.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.