Foto – Aija Geida

Sviesta pupiņas tomātu mērcē 5

Autors: Aija Geida, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Dabiski palīgi asinsspiediena kontrolei: 5 sēklas, ka noteikti jāiekļauj uzturā
VIDEO. Tramps nomaina Ovālā kabineta galdu dažas dienas pēc tam, kad Īlona Maska dēls iemūžināts uz tā atstājam “dāvanu” 5
Kokteilis
Guntara Rača neatzītie bērni beidzot satikušies! Publicēts kopīgs foto ar sirsnīgu vēstījumu 24
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 2 kg sviesta pupiņu
• 2 kg tomātu
• 1 kg sīpolu
• 100 g ķiploku
• 0,5 kg paprikas
• 3 ēdamkarotes sāls
• 1 glāze cukura
• 3 ēdamkarotes etiķa esences
• 1 glāze eļļas
• 1 tējkarote bazilika, sarkano piparu vai čili
• 1 tējkarote melno malto piparu

Pagatavošana.
Pupiņas novāra. Smalki sagrieztus sīpolus un ķiplokus apcep eļļā, pievieno sagrieztu papriku un tomātus, liek katlā un vāra aptuveni 40 minūtes. Sablendē. Masai pievieno iepriekš novārītās un sagrieztās pupiņas. Pieliek sāli, cukuru, baziliku, sarkanos piparus vai čili, melnos maltos piparus un pavāra vēl 15–20 minūtes. Pielej etiķa esenci, ja tāda ir aizķērusies plauktā, vai 9% galda etiķi (viena ēdamkarote esences atbilst 7–9 ēdamkarotēm etiķa). Karsto masu lej burkās un aizvāko.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.